Döntések

2022.10.27. 16:30

Ülést tartott a Vas Megyei Védelmi Bizottság

Szombathelyen, a Megyeháza Címertermében tartotta őszi soros ülését a Vas Megyei Védelmi Bizottság.

vaol.hu

Az Alaptörvény kilencedik módosítása és a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló 2021. évi XCIII. törvény, valamint a végrehajtási rendeletek 2022. november 1-én lépnek hatályba.
A szabályozási reform új alapokra helyezi és korszerűsíti a védelem és biztonság különleges jogrendi működését és az összkormányzati válságkezelés hazai rendszerét.
A Vas Megyei Védelmi Bizottság 2022. október 27-i ülésén a bizottság elnöke, Vámos Zoltán előterjesztése alapján a tagok elfogadták a területi védelmi bizottság új szervezeti és működési szabályzatát, döntöttek a 2023. évi feladat- és pénzügyi tervről.
Tájékoztatók hangzottak el a két ülés közti időszak történéseiről, a védelmi és biztonsági tevékenységek átfogó reformjával összefüggő, a honvédelmi és a katonai igazgatást érintő változásokról, a szabadtéri tűzesetek 2022. évi tapasztalatairól, valamint a települések önvédelmi képességének fejlesztéséről.
A téli időjárási események kezelésére történő felkészülés helyzetéről a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóság igazgatója, MKIF Infrastruktúra Üzemeltető Zrt. üzemmérnöke számolt be.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában