Jubileum

2022.10.21. 17:55

Vas megye, Neckar-Odenwald: faültetéssel pecsételték meg a 25 éves kapcsolatot - fotók, videó

Megerősítette a Vas Megyei Önkormányzat és a németországi Neckar-Odenwald Járás huszonöt évvel ezelőtt kötött testvérmegyei együttműködését. Az erre vonatkozó megállapodást pénteken Körmenden írta alá dr. Achim Brötel, a Neckar-Odenwald Járás járási főnöke és Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke.

vaol.hu

A Vas Megyei Önkormányzat és a németországi Neckar-Odenwald Járás 2022-ben ünnepli testvérmegyei együttműködésük 25. évfordulóját. Ennek alkalmából a megye és a járás képviselői közösen elültetnek egy, az Odenwaldból származó bükkfát.

Fotó: © Cseh Gábor

A partnerek annak idején azt tűzték ki célul, hogy elősegítik a társadalmi szervezetek, közigazgatási szervek, pártok, ifjúság, vállalkozók, egyesületek, szövetségek, valamint városok és községek között az együttműködést. 

Azóta a kapcsolat nemcsak létezik, de tényleges tartalommal megtöltött. 

Dr. Achim Brötel, a Neckar-Odenwald Járás járási főnöke személyes élményeit idézte fel ennek kapcsán, mint fogalmazott, harminc alkalommal járt már nálunk, szinte hazajár és rajta kívül csaknem ezer ember érkezett tőlük Vas megyébe az elmúlt évtizedekben és élvezte a magyar vendégszeretetet. 

- Kicsiben a mi kapcsolatunk is hozzá tud járulni a jövőhöz, ahhoz, hogy béke legyen Európában, ezért is olyan fontos, hogy testvéri szellemben ápoljuk azt és időről időre megerősítsük.  

A partnerség gyümölcsöző jelképeként a felek a vasi megyeszékhelyen egy vérbükköt is elültettek ezen a napon. A jó együttműködést mutatja az is, hogy mindkét megye gyakran küld delegációt a másik félhez, politikusok mellett  megyei értékek megmutatását elősegítő csoportok is útnak indulnak. A legutolsó Vas megyei delegációt 2021 szeptemberében küldték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában