Koreográfia verseny

2022.11.18. 13:10

A néptánc ünnepe lesz Körmenden

Jövő szombaton, november 26-án rendezik meg Körmenden a Lajtha László Koreográfiai Versenyt, amelynek helyszíne a Batthyány Örökségközpont színházterme lesz. Este a régió tíz díjnyertes koreográfiáját mutatják be a Néptáncantológia Dr. Pesovár Ernő emlékére című műsorban.

Tóth Judit

Forrás: VN

A Lajtha László Koreográfiai Verseny a néptánc ünnepe Körmenden, hagyományos regionális rendezvény, egyben méltó emlékezés az ötletgazda, Antal László koreográfus, néptáncpedagógus munkásságára is. A 10 órakor kezdődő koreográfiai versenyre idén is szép számmal jelentkeztek táncosok a Nyugat-Dunántúlról: tizenhat együttes, húsz koreográfiájában lelheti örömét az érdeklődő közönség. A rendező a Nyugat-Magyarországi Néptáncszövetség, a házigazda a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes. A résztvevőket V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő és Bebes István, Körmend város polgármestere köszönti.

Este 18 órától a Néptáncantológia Dr. Pesovár Ernő emlékére című műsorban a régió tíz díjnyertes koreográfiája kerül színpadra, emellett átadják a Dr. Pesovár Ernő Emlékplakett is.

A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrás Minisztérium Csoóri Sándor program, a Hagyományok Háza Hálózat, a Körmendi Kulturális Központ és Körmend Város Önkormányzata is támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában