Jubileumi rendezvény

2022.11.25. 15:38

A szakképzés mindig meg tudott újulni - 35 éves a körmendi Rázsó-iskola

Harmincötéves jubileumi rendezvényét tartotta a Vas Megyei Szakképzési Centrum Rázsó Imre Technikum pénteken Körmenden.

Merklin Tímea

Forrás: Szendi Péter

Az iskola három szerepkörnek igyekezett mindig megfelelni. Az oktatás területén, ahol a diákok mindig nagyszerű felkészítést kaptak és a képzés mindig meg tudott újulni, és megerősödve jött ki a változásokból. Az intézmény helyt állt és áll abban is, hogy jól együttműködik a gazdasági szereplőkkel, a bútorgyárral, a gyógyszergyárral, és a várossal is – elevenítette fel az elmúlt évtizedek tanulságait Bebes István polgármester, és köszönetet mondott a volt és jelenlegi vezetőknek, tanároknak.  

Ezt követően a diákok műsorát láthattuk A szavak ereje címmel, Németh Eszter összeállításában, majd Egyed Gyula egykori igazgató tekintette át az iskolatörténet negyed századát a hőskortól kezdve. Szó esett a duális képzésről, a Rédicstől Kunszigetig terjedő, diákkereső, iskolajáró roadshow-król, a lányok számára kitalálandó képzésekről, az intézmény neves diákjai között Pars Krisztián olimpikonról, és azokról, akikre szintén büszkék, mert településvezetők, polgármesterek lettek.  

Varga Zoltánné jelenlegi igazgató az utóbbi kilenc évet összegezte, amely alatt négy fenntartójuk és öt nevük volt, de a Rázsó mindig benne volt. Ismertette az infrastrukturális fejlesztéseket az öltözőktől az új bejárati ajtón, lépcsőn, számítógépeken át a 21. századi kémia laborig. Hangsúlyozta: intézményükben a kiscsoportos oktatás lehetővé teszi a személyes figyelmet és támogatást, hogy tanítványaik elérhessék a céljaikat. Az ünnepségen az iskolazászlóra Rettegi Attila a szakképzési centrum főigazgatója kötött szalagot, megnyitották az alkalomra készült kiállítást, és emlékfát ültettek az iskola előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában