Tájékoztatás

2022.11.24. 15:00

Épül a balesetben megrongálódott híd Sárváron

A városházán tájékoztatta a sárvári, Rákóczi úti Rába-híd felújítási munkálatairól Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának vezetője Kondora István polgármestert és Dr. Máhr Tivadar alpolgármestert.

Pajor András

Kondora Istvánt és dr. Máhr Tivadart tájékoztatta a sárvári Rába-híd közelgő felújítási munkálatairól Böröcz Miklós, a Közút Zrt. megyei vezetője

Forrás: Pajor András

A nyár közepén okozott ittasan, vezetői engedély nélkül balesetet egy férfi, amelynek során a Rába-híd függesztőoszlopának hajtott. A helyszíni szakértői vizsgálat szerint ez olyan mértékű károsodást szenvedett, amely már az 1948-ban készült műtárgy teherbírását is befolyásolja, ezért vezettek be a hídon félpályás forgalomkorlátozást. 

A városvezetők kezdeményezték a megbeszélést, mivel a sárvári Rába-híd hónapok óta tartó félpályás lezárása több napszakban is megnehezíti a gépkocsival való bejutást a városba, illetve a városból való kijutást, és egyre türelmetlenebbek a közlekedők. 

– Befejeződött a tervezés, és elkezdődhet a sárvári Rába-híd megsérült függesztőoszlopának javítása – mondta el Böröcz Miklós igazgató. A megerősítését négy acélfeszítőrúddal fogják elvégezni, ezeket az egyenként 8-8,5 méter hosszú, 3 centiméter átmérőjű rudakat a sérült oszlop négy sarkához fűzik majd be. 

A minőségi előírások miatt ezeknek a beszerzése csak külföldről volt lehetséges: az acélrudakat Lengyelországban gyártották, és Németországban galvanizálják. A kivitelező tájékoztatása szerint két héten belül megérkezhetnek az acélrudak, és akkor ez év végéig be is fejezik a híd megerősítését. 

A feszítőrudak befűzéséhez szükség lesz egy-két napos teljes útzárra a hídon, egyébként fél pályán tud majd haladni a forgalom a felújítás alatt. Ha kész a függesztőoszlop megerősítése, akkor a betonfelületek, a sérült korlát, és a sóbevonat javítása lesz még hátra, de ezek időszakos, félpályás korlátozás mellett elvégezhetőek.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában