Fejlemény

2022.11.25. 14:57

Fakivágás: az ingatlant felbecsülték - Milyen értéket képviselhetett az a faállomány?

Milyen értéket képviselhetett az a faállomány, amelyet kivágtak a Homok út mentén? – ezt is megpróbáljuk kideríteni annak kapcsán, hogy a területet önkormányzati ingatlancsomagban értékesítették.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Az ingatlancsomag pályázati felhívásának elfogadása előtt a Homok úti terület forgalmi értékét ingatlanforgalmi értékbecslő állapította meg. A pályázati felhívást tavaly júniusban hagyta jóvá a közgyűlés – ez derült ki dr. Károlyi Ákos szerkesztőségünknek küldött válaszleveléből. A jegyző hozzátette azt is: az önkormányzat a rendelkezésére álló hatósági eszközzel – a településképi véleményezési eljárás során – kizárólag a közgyűlés által elfogadott vázlattervvel és a favédelmi tervben írt javaslatokkal összhangban készített műszaki tervdokumentációt támogatott. Utalt arra is, hogy az építést engedélyező hatóság a kormányhivatal illetékes főosztálya. Arra vonatkozólag, hogy milyen értékű lehetett a faállomány a Homok úti területen, a jegyző úgy tájékoztatott: „A fák kivágása tekintetében felmerülő esetleges bevételekről és költségekről a beruházó adhat […] tájékoztatást.” Megtudtuk azt is: a régi városi strand területére vonatkozó favédelmi terv négy lombos fát javasolt megőrzésre, amelyből az elfogadott vázlatterveken hármat tartottak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában