Márton a tartomány védőszentje

2022.11.08. 19:46

Indul a libaszezon Burgenlandban is - A Márton-nap fontos ünnep a tartományban

November 11-én nem csupán a vasi megyeszékhely ünnepli Savaria leghíresebb szülöttét, Szent Mártont. A Márton-nap fontos ünnep Burgenland életében is, hiszen Márton a tartomány védőszentje. A hétvégén Márton-napi ünnepségeket, libavacsorákat és borkeresztelőket tartanak a tartományban.

Vas Népe

A Márton-napi libavacsora és az újbor kóstolása Burgenlandban is hagyomány

Forrás: MW-archív

Megkóstolni az újbort, beszélgetni a borászokkal és rendelni egy finom libavacsorát – több ezer ember ünnepli a Martinilobent ezen a hétvégén Burgenlandban – olvasható az osztrák közszolgálati média magyar nyelvű hírportálján. Mint írják, ez a hétvége a turizmus szempontjából is kiemelkedő. A Fertő-tó körüli szálláshelyek szinte teljesen tele vannak – mondta el a portálnak Eva Koppitsch, az Észak-burgenlandi Turisztikai Egyesület munkatársa. – Számos étteremben a hagyományos Martiniganslt is kínálják, a napot túrázással és kerékpározással töltik a vendégek. A pincészetek teljes kapacitással dolgoznak, sokan fogadták el a borászok meghívását, hogy maguk is meggyőződjenek a bor minőségéről. A borászok elégedettek az idei évjárattal, mivel a tőkék a vegetációs időszakban elegendő napsütéses órát és csapadékot kaptak. Idén összesen 15 burgenlandi településen rendezik meg a Martinilobent, beleértve a nyitott pincéket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában