Ünnepvárás

2022.11.18. 18:25

Szombathelyen és Kőszegen is megnyílt az adventi vásár – Nézze meg galériánkat!

Aki szeretne, Szombathelyen már hangolódhat a karácsonyi ünnepre: péntek délután megnyílt az adventi vásár a Fő téren.

Tömböly Ágnes

Dr. Károlyi Ákos jegyző kislányával, Rozinával

Fotó: Szendi Péter

- A hit, a remény, a szeretet és öröm megéléséről szól az advent – hangsúlyozta dr. Nemény András polgármester beszédében. Megköszönte Berta Ernőné Erikának a hétméteres fenyőt, ami ma már a város karácsonyfájaként pazar látványt nyújt. A nemes gesztushoz kapcsolódóan a városvezető úgy fogalmazott: - Éljük meg családunkban a jót, és amikor az már bennünk megvan, adjuk tovább másoknak, adjuk tovább egész Szombathelynek.

A következő hetekben a színpadon egymást váltják majd a fellépők, pénteken a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény Csiribiri kórusát, Melega Julit és barátait, valamint a Mokka zenekart köszöntötte Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény koordinátor. Szombat este pedig Bujtás Ervin, Ludovicus és a Varnyú Country szórakoztatja majd a közönséget.

- Az idei egy különleges vásár, hiszen egy nehéz gazdasági környezetben a korábbi évekhez képest változatlan színvonalon rendezzük meg. S ennek a kulcsa a szombathelyi összefogásban keresendő, aminek köszönhetően az idei díszkivilágítás a korábban megszokott pompájában ragyoghat. Ez a közösségi összefogás, azt gondolom, egy szép, az advent szellemiségével összhangban lévő üzenet – mondta el érdeklődésünkre dr. Károlyi Ákos jegyző, aki kislányával, Rozinával éppen az egyik körhintánál időzött, majd a város karácsonyfáját is megcsodálták. A jegyző arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon sok program várja nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is. - A régióban ez az egyik legszebb vásárrá nőtte ki magát, ami szombathelyieknek és nem szombathelyieknek egyaránt tartalmaz meglepetéseket - hangsúlyozta.

Kőszegen az Írottkő Natúrpark kézműveseinek immáron 30. hagyományos adventi kiállítása a Virágudvar – Műhelygalériában nyílt meg pénteken délután.

 A virágkötészeti kiállítás és vásár mellett más helyi termékek, lekvárok, borok, mézek és sok kézműves remek is kellette magát. A nagyon hangulatos kis udvarban a megnyitón a helyi fúvószenekar is emelte az ünnep fényét, majd a város polgármestere, Básthy Béla köszöntötte a megjelenteket. A kerek évforduló alkalmából az udvar is díszbe öltözött, és megtelt adventi hangulatú termékekkel. Egy másik jeles alkalomra is emlékeztek pénteken, nevezetesen, hogy a Bakos család, az esemény megalkotója és szervezője 1993-ban indította a virágkocsikat, amelyek segítségével bárhol tudtak virágot árulni. Ezek a kocsik most az udvar dekorációjába épültek be. Básthy Béla polgármester köszöntőjében kiemelte: nagyon hálás a Bakos családnak azért is, hogy ők megmutatják, miként is élhetett egy kőszegi család több száz évvel ezelőtt, és ez a jó példa az ifjúság számára is megfontolandó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában