Ünnepség

2022.11.13. 13:37

Szent Márton-ünnep felvonulással, forralt borral, átadóval

Ólmodon péntek délután lampionos felvonulással majd a gyermekek műsorával kezdődött a háromnapos ünnep. Több százan gyűltek össze az ezt követő szeretetvendégségre: teával, forralt borral, zsíroskenyérrel és kalácccsal várták a résztvevőket.

Vas Népe

Forrás: Ohr Tibor

A szombat a hivatalos átadók jegyében telt. A  Nemzetiségi célú beruházási pályázaton mintegy 1,2 millió forintot nyert a falu, ebből alakították ki a Gyökerek múzeumot, és több, a kormány támogatásával megvalósuló beruházás is befejeződött. – Ólmodnak, amely 2014-ben kezdeményezésünkre megkapta a Leghűségesebb falu címet, komoly eredményei voltak a kormány Magyar falu programja révén. Az elmúlt időszakban felújították a Fő utcát, most ez a sor a Klastrom utcával folytatódott. Korábban jutott forrás orvosi műszerekre, közterületi eszközökre, önkormányzati közösségi térre, idén pedig játszótérre és falubuszra is. Köszönet a közös munkáért polgármester úrnak, aki a közelmúltban magas rangú állami kitüntetésben részesült. Jelentős szerepe volt abban is, hogy sikerült kialakítani a galériát és a Gyökerek Múzeumot, ahol a település múltjának mindennapjait, használati tárgyait ismerhetjük meg – mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Vasárnap ünnepi szentmise zárta a programsorozatot a Szent Márton-templomban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában