Motorizáció

2022.12.15. 15:58

A burgenlandiak nagyon szeretnek autózni - 1000 lakosra 684 jármű jut

Ausztria-szerte több mint ötmillió autót tartanak nyilván, ebből 203 000 Burgenlandban fut. Egy lakosra számítva ebben a tartományban a legmagasabb a motorizáltság.

vaol.hu

Forrás: burgenland.orf.at

Átlagosan 684 autó jut 1000 burgenlandi lakosra - ezt a számot az Osztrák Statisztikai Hivatal az Osztrák Közlekedési Klubbal együttműködésében készült kutatása alapján közölte. Összehasonlításképpen ez a szám Alsó-Ausztriában 661, Stájerországban pedig 624. Bécsben a legalacsonyabb a mutató: 375 gépjármű jut 1000 lakosra. Az szakemberek ezt az adatot a főváros jó tömegközlekedésével magyarázzák - közölte ausztriai közszolgálati média.

A motorizáció mértéke Burgenlandon belül is megosztott. Felsőpulya (Oberpullendorf), Felsőőr (Oberwart) járások azok közé tartoznak, ahol magas az autók aránya. A tartomány északi részén, azonban ezer lakosra hatszáznál is kevesebb autó jut. A legkevesebb járművet (400) a nezsideri (Neusiedl am See) járásban élők használnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában