Ünnepi szentmise

2022.12.21. 16:46

A karácsony tiszta hangja az ivánci otthonban - fotók

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Ivánc lakói ünnepi szentmisével hangolódtak a karácsonyra, amelyet Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Kiss György helyi plébános celebrált.

Tóth Judit

Fotó: © Szendi Péter

- A karácsony alkalmat kínál arra, hogy megnyissuk szívünket – mondta Varga Annamária, az intézmény vezetője, majd Kozma Imre atya idézte az ünnepi dekoráción olvasható mondatot: Szent karácsony tiszta hangja elmondja, hogy kik vagyunk.

- Igazi magyar karácsonyra készülünk, amely isteni és keresztény értékekre épül. Az életünk lényege az, hogy tudjuk: Isten szereti az embert. Azt kívánom, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat védőszárnyai alatt működő ivánci intézmény minden dolgozója, lakója érezze és tudja, hogy egymásért vagyunk. Nem hiába születtünk és nem hiába élünk együtt - mondta.

Az otthon lakói már az adventi időszak eleje óta készítik szívüket az ünnepre, az udvaron, a tulipánfa alatt minden héten összegyűltek az óriás adventi koszorúnál. Ezt koronázták meg a tornateremben adott műsorral. Négy gyertyát gyújtottak: az elsőt az elhunytakért, a másodikat az intézmény dolgozóiért, a harmadikat a háború áldozataiért, a negyediket pedig egymásért.

Szalai Ferenc, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központjának régióvezetője a máltaiak tevékenységéről szólt, amelynek központjában a hit védelme és a rászorulók szolgálata áll. 

Panker Mihály, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központjának regionális ügyvezetője köszöntötte az intézmény háziorvosát, dr. Németh Sándort, aki a közelmúltban rangos elismerést, Pro Caritate díjat kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában