Közügyek

2022.12.16. 10:41

Az év utolsó ülését tartotta a répcelaki önkormányzat képviselő-testülete

A napirendek tárgyalása előtt, a két ülés között eltelt időszakról szóló beszámolójában Szabó József polgármester elmondta: a héten részt vett a hulladékgazdálkodási társulás ülésén, ahol aláírták a szerződést a MOL-lal - a jövőben a társaság végzi majd a hulladékszállítást a városban.

Polgár Patrícia

A polgármester elmondta: mától aktív a díszkivilágítás a városban, és elkészült az üdvözlőfelirat kivilágítása is.

A testület korábban kibővítette a karácsonyi segélyre jogosultak körét, és 12 ezerről 20 ezerre emelte a segély összegét. Ebben az évben a korábbiaknál sokkal magasabb számú, 167 darab karácsonyi segélyt állapítottak meg, ezzel 4 millió 140 ezer forintot fizetett ki az önkormányzat az igénylők támogatására.

Az ülésen felülvizsgálták a képviselők az intézményi térítési díjakat is az óvoda, az iskola és a szociális szféra tekintetében is – és módosították azokat a megemelkedett energia- és alapanyagárakhoz igazodva.

Energiahatékonysági intézkedési tervet fogadott el a képviselő-testület. Mérgesné Stampf Ildikó, a Városfejlesztési Osztály vezetője kiemelte: jelenleg a legfontosabb feladat az óvoda épületeinek fűtés-korszerűsítése. Erre előzetes tervet készíttettek, de a felkínált megoldásoknál túl sok a megtérülési idő, és túl magas a beruházási költség – ezért erre jelenleg igazán jó megoldás nincs; a testület álláspontja szerint a helyzet csak pályázati forrás bevonásával megoldható. 

A képviselők döntöttek arról, hogy a város egyesületeinek az önkormányzattól kapott, és el nem költött támogatási összegekkel nem kell elszámolniuk az év végéig, mint ahogy eddig - átvihetik azokat a következő évre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában