Biztonságos lett a szakasz

2022.12.27. 14:36

Felújították az Acsádot Kőszeggel összekötő út nemescsói átkelési szakaszát

Befejeződött az Acsádot Kőszeggel összekötő út nemescsói átkelési szakaszának felújítása. Mintegy 400 méter hosszú szakasz kapott új burkolatot a Magyar falu program révén finanszírozott beruházásban.

vaol.hu

Ágh Péter, Böröcz Miklós és Szerdahelyi-Bánó Irén

Fotó: Ohr Tibor

Régóta vártak már az ott lakók a fejlesztésre, hiszen néhol már balesetveszélyes volt az érintett szakasz – tudtuk meg Szerdahelyi-Bánó Irén polgármestertől. A Magyar Közút tette rendbe az 5 méter széles utat 400 méter hosszan, összesen 530 tonna melegaszfaltot felhasználva. Az új burkolat 23,7 millió forintból készült el. Az átadón jelen volt Ágh Péter államtitkár, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője, Böröcz Miklós, a Magyar Közút Vas megyei igazgatója, valamint Szerdahelyi-Bánó Irén, Nemescsó polgármestere. 

Ágh Péter úgy fogalmazott: Nemescsó az elmúlt időszakban számos területen tudott előrelépni a kormány Magyar falu programja révén. Az önkormányzatnak és a civileknek is jutottak fejlesztési források. Az idén egy újabb nagy eredményt sikerült elérni a Magyar Közút útfelújításával, amelyre szintén a Magyar falu program adott támogatást. Bízunk abban, hogy a következő év elhozza a békét, ami megadja az esélyt a további építkezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában