Összefogás

2022.12.23. 19:40

Halászlével vendégelték meg a helybelieket a bucsui önkéntes tűzoltók

Többéves hagyományra tekint vissza, hogy karácsony előtt halászlét főznek a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A közösségi programra már nemcsak helybeliek, hanem a szomszédos településekről is érkeznek.

Tömböly Ágnes

Forrás: Bucsui önkormányzat

Tizenöt-húsz kilogramm alapléhez 113 szelet halat tettek, végül mintegy 100-110 liter halászlevet főztek kondérban a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai pénteken, sokak örömére. 

Már péntek délelőtt 9 órától szorgos kezek munkálkodtak azon, hogy estére elkészüljön az ízletes halászlé. - Az alaplébe keszeg, kárász, harcsa, ponty és aprólékhal is került, azt hagymával, paradicsommal főztük össze, majd ezután jött egy hosszabb munkafolyamat, átpasszíroztuk az egészet. Úgy kerültek bele a ponty- és a harcsaszeletek, végül pedig a belsőségek - avatott be a kulisszatitkokba Magyar Péter. Hozzátette: tegnap ő már előre dolgozott, 15 pontyot, 5 harcsát és 10-12 darab keszeget megpucolt. A több évre visszatekintő, jóhangulatú közösségi eseménnyel a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai már nemcsak a falubelieket szólítják meg, hiszen kóstolóért Bozsokról, Nardáról és Szombathelyről is érkeztek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában