Koncert

2022.12.29. 10:38

Ing, bőrdzseki, félcipő, bakancs, Ossian - Összegyűltek a rock katonái Szombathelyen - hangulatvideó

Bege Botond

Forrás: Ossian/Radó Norbert

A magyar rock legendái közül senkit sem kell bemutatni, és hogy az Ossian zenekar ezen legendák közé tartozik-e, szerintem senkinek sem kérdés. A zenekar fennállása óta sok minden történt, ami most számunka nem is annyira fontos. A lényeg, hogy a 86–94-es időszaka, majd 98-as újjáélesztése óta több generáció is felnőtt a zenekar dalain. Így nem is annyira meglepő, hogy a szerda esti nagykoncertjükre már egy héttel a buli napja előtt elfogytak a jegyek a cseppet sem kis Agora - Művelődési és Sportházban, de még a koncert napján is rengetegen keresték online a gazdájuktól megváló jegyeket.

Valami olyat tud a rockzene, amit semmi más nem, összeköt olyan embereket, akikről nem is gondolnánk, hogy valaha is egy közös színpad előtt múlatják az időt, ezt bizonyította az Agora-koncert résztvevőinek színes tömege is, hiszen volt fiatal, öreg, férni, nő, ing, bőrdzseki, félcipő és szegecses bakancs is szép számban, na meg persze felvarrókból és láncokból sem volt hiány.

A zenekar kitett magáért, hiszen több mint két órán keresztül tépték a húrokat, de a közönséget elnézve simán elment volna még négy óra is az Ossian dalok legjobbjaiból, mint például a Csak a jót, A barát, Acélszív - de természetesen hallhattuk A rock katonái című nótát is.

A nagykoncert előtt a tömeget Rudán Joe melegítette be, ám a látottak alapján erre nagyon nem volt szükség, de azért nem lehetett senkinek sem panasza a vendégelőadóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában