Fontos és nehéz munka

2022.12.19. 14:00

Köszönet a munkájukért - Meleg ebéddel és ajándékcsomaggal köszönték meg a közfoglalkoztatásban dolgozók munkáját - fotók

Terített asztal mellett, meleg ebéddel és ajándékcsomaggal köszönte meg a közfoglalkoztatásban dolgozók munkáját a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mintegy félszázan vettek részt a hétfői eseményen.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Fontos és nehéz munkát végeznek egész évben a közfoglalkoztatottak: a tavaszi-nyári szezonban füvet nyírnak, segítenek a zöldterületek gondozásában, télen feldolgozzák a szociális tűzifát, és egész évben kézműves termékek készülnek a cég Vörösmarty utcai telephelyén - emlékeztetett köszöntőjében Németh Klára, a FÉHE Kft. ügyvezetője, aki azt hangsúlyozta: a közfoglalkoztatás lényege éppen az, hogy a köz érdekében végezzenek (sokszor) nehéz munkát. Hozzátette: évről évre szebb portékák készülnek a Kézműves Kuckóban, erről azok is meggyőződhetnek, akik ellátogatnak standjukhoz az adventi vásáron a szombathelyi Fő téren.

Régi hagyomány már, hogy az ünnepekhez közeledve terített asztal mellett mond köszönetet a cég a közfoglalkoztatásban dolgozóknak. A meleg ebéd, a sok jó szó mellé ajándékcsomag is járt – azokat az egyik helyi Kft. adományaiból és a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány felajánlásából állították össze. Aki kérte, fotózkodhatott is – még karácsony előtt megkapják az ünnepi díszbe öltöztetett paraván előtt készült képeket kinyomtatva.

Balassa Imre foglalkoztatási vezető elmondta: külön öröm, hogy jelenlegi gazdasági helyzetben meg tudták szervezni a programot. Bejelentette azt is: hosszabb pihenő vár a közfoglalkoztatottakra - az idén december 21-én dolgoznak utoljára, és az új esztendő harmadik napján találkoznak újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában