Körkép

2022.12.13. 18:38

Minőségi árut biztosítanak az őstermelők

Megküzdöttek az időjárás viszontagságaival, mégis minőségi fenyőfákat juttathatnak el vásárlóikhoz idén is a burgenlandi őstermelők.

vaol.hu

 Burgenlandban mintegy ötven termelő árul fenyőfát az ünnepek előtt a lakosságnak. Ahogyan a korábbi években, úgy idén is a szárazság és a hőség okozta számukra a legnagyobb kihívást – derül ki az osztrák közszolgálati média cikkéből. Bár a fenyők mélyre lenyúló gyökereik miatt nem különösen érzékenyek a szárazságra, az az új fák termesztésénél gondot okozhat – mondta el Sascha Sommer őstermelő a burgenland.orf.at-nek. A karácsonyfának való fenyők termesztése nehéz az utóbbi évek időjárási körülményei miatt, a fák minősége végül a legtöbbször jó a termelők szerint – az ötven burgenlandi őstermelő egy szezonban megközelítőleg százezer fát ad el összesen. A tartományban élő családok többsége – nagyjából nyolcvan százaléka – a helyi termesztésű Nordmann-fenyőt választja karácsonyra. A burgenlandi termesztésű fákat a piros-sárga szalagról lehet felismerni. Ezeknek métere minőségtől függően 15–30 euróba kerül idén – derül ki a cikkből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában