Sajtótájékoztató

2022.12.07. 13:32

Négy új fitneszpark Szombathelyen, több korosztálynak

Szombathelyen a héten összesen négy fitneszparkot adtak át. Szerdán a Krúdy utcában tartottak erről sajtótájékoztatót.

Bege Botond

Forrás: Bege Botond

Németh Ákos tanácsnok elmondta: reméli, a választókerületében kialakított park akár közösségi térként is tud funkcionálni,  az itt élőket is buzdítja arra, hogy használják az eszközöket. Hozzátette: a helyi focipályát is sikerült némiképp felújítani.

Horváth Soma alpolgármester kiemelte: az Ady tér és a tűzoltóság között, a Szűrcsapó utca 24.  mögött, illetve a Szedres kert mögött is készült hasonló fitneszpark.

 A parkprojekt összesen több mint harminc millió forintba került, ebből a város több mint 22 milliót vállalt, a többi uniós támogatás.

A  gépek kiválogatásánál fontos szempont volt, hogy minél több korosztály tudja használni őket. Összesen hét különböző gépet lehet használni a parkokban. A támogatás feltétele volt egy akadálymentesített gép kialakítása is, amely az összes parknál teljesült.

A parkok rendben tartását a Szompark fogja felügyelni. A helyszínek kiválasztásánál pedig szempont volt: a közeli szemetes és a padok jelenléte, illetve a jó megközelíthetőség.

A parkok hétfőn kapták meg a használati engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában