19. alkalommal

2022.12.02. 12:40

Nemzetközi Betlehemes Találkozót rendeznek Gencsapátiban

Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Betlehemes Találkozó gálaműsorát a gencsapáti templom előtti Miszori Zoltán téren, december 10-én, szombaton 17 órától.

Merklin Tímea

Forrás: VN

A program keretében kerül sor a karácsonyi rajz- és jelképkészítő verseny eredményhirdetésére.  A találkozót megnyitja: Ágh Péter országgyűlési képviselő, államtitkár; köszöntőt mond Bodorkós Ferenc polgármester és Gombos Bálint plébános.  

A találkozón hagyományőrző közösségek mutatkoznak be a karácsonyi ünnepkör talán legszebb dramatikus szokásával. Közreműködők: Béri Balogh Ádám Táncegyüttes (Körmend), Bódvavendégi hagyományőrzők (Felvidék), Cimbora Daloskör Béke-Sárosfa (Felvidék), Énekes Lenke Hagyományőrző Néptáncegyüttes (Vitnyéd), „Félnótás” Népdalkör (Gencsapáti), Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, Györgyfalvi Hagyományőrző Néptáncegyüttes (Erdély), Holládi bábtáncoltató betlehemes csoport, Kapuvár Néptáncegyüttes, Platán Néptánccsoport (Mihályi), Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület, Szanyi Bokréta Néptánc Egyesület, Vasi Népdalstúdió- Csicsergő és Boróka együttesek, Zanati betlehemesek. 

 A Miszori Zoltán téren forralt borral, teával és süteménnyel várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan. December 11-én, a csoportok előadását megtekinthetik 15 órától Bükön, a Regős Találkozón. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában