Hangverseny

2022.12.20. 12:08

Orgona-bemutató koncert adventi-karácsonyi dallamokkal Vépen - videó

Az első adventi hangversenyen, vasárnap mutatkozott be az egy héttel korábban dr. Székely János megyés püspök által megáldott orgona.

Tóth Kata

Lakner-Bognár András az orgonánál

Fotó: Tóth Kata

Belső terében megújult és felújított orgonával gazdagodott a vépi Urunk Színeváltozás templom. Az orgona hangja az isteni békét és kegyelmet hirdesse és zengje – ezt kívánta a szentmisén a Szombathelyi Egyházmegye főpásztora, miután megáldotta a hangszert. Egy héttel később azorgona új hangszínei mutatkoztak be az esti szentmise után – Lakner-Bognár András egyházmegyei zeneigazgatót Szajdán Szabolcs kísérte trombitán.

Forrás: Tóth Kata

Johann Sebastian Bach orgonára komponált D-moll toccatáját hallhatta nyitódarabként a közönség az orgonaművésztől, aki további csodaszép dallamokat varázsolt elő a hangszerből az este folyamán: felcsendült fel Bach Air-je, César Franck D-Dúr Sortie-ja, Henry Purcell Trumpet Tune-ja, Liszt Ferenc Ave Mariaja és egy karácsonyi dalcsokor – Csendes éj, O Tannenbaum, Jingle Bells – orgonára és trombitára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában