Jóváhagyták

2022.12.01. 17:25

Sárvári egyensúly: a fürdőről is szó esett a képviselő-testületi ülésen

A sárvári képviselő-testület legutóbbi ülésén egyebek mellett megállapította, hogy a Sárvári Gyógyfürdő Kft. kötelezettségeinek ismeretében is fönntartható az önkormányzat pénzügyi egyensúlya.

Pajor András

Forrás: Pajor András

Jóváhagyták a fürdő folyószámlahitel-szerződését, továbbá döntöttek a Honvédelmi Minisztérium által a Sárvári Gyógyfürdő Kft.-nek nyújtott 15 millió 875 ezer forint uszoda-üzemeltetési támogatás átadásáról. – Sajnos, az elmúlt három év „megtépázta” a város költségvetését, elsősorban a háttértartalékokat. Ebben a pillanatban a város költségvetése stabil, de egy-két hónap alatt olyan mértékben növekedtek az energiaárak, hogy a kényszerű spórolás ellenére negyedév múlva nehezebb helyzetbe kerülhetünk. Abban bízhatunk, hogy az adóbevételeink jövőre is az elmúlt évekhez hasonló mértékűek lesznek – mondta el Kondora István polgármester a sárvári önkormányzat pénzügyi helyzetéről.

Módosították egyebek mellett a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésről szóló városi rendeletet. Annak érdekében, hogy az ifjú párokat a külső helyszín bérlése anyagilag ne terhelje, a hivatal nagytermét hivatali helyiséggé minősítették, így térítésmentesen vehetik igénybe a házasulandók. A Sága Lakópark Kft. kérésére elindította az önkormányzat azt az eljárást, amelynek eredményeképpen a Sága régi telephelyének területe ipari övezeti besorolásból nagyvárosias lakóövezetté minősülhet. Az önkormányzat üdvözölte, hogy elbontották a város legveszélyesebb üzemét, és várhatóan 2-3 éven belül Sárvár határában egy modern, 21. századi, automatizált, új üzemcsarnokba költözik a gyártás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában