Nem csak hip-hop

2022.12.23. 09:00

Táncosokban gazdag este az Agorában - a Westside TSE 25. gálája - fotók, videó

Bege Botond

A WestSide táncosai az Agorában - VN-archív

Forrás: Cseh Gábor

Pénteken este  a szombathelyi Agora -  Művelődési és Sportházban több mint kétszáz táncos lépett színpadra a karácsony alkalmából megrendezett gálaesten. De nem csak táncoló talpakból volt sok: a tézőtér sem bővelkedett a szabad helyekben. A táncosok a Westside TSE növendékei, Szombathelyről, Kőszegről és Táplánszentkeresztről, akik több mint két órán keresztül kápráztatták el a közönséget jobbnál jobb produkcióikkal, a legkisebb táncosok az ovisok sorait erősítik. Az idei alkalom már a huszonötödik volt az egyesület életében, hiszen már az 1997-es megalakulás óta szerveznek hasonló rendezvényeket.  Az est folyamán nemcsak a hip-hop stílus kedvelőinek kedveztek a táncosok, hiszen két alkalommal is igen nagyszámú, akár ötven táncost megmozgató előadást is láthattunk. 

 

Vincze Csaba, a Westside TSE elnöke és vezetőedzője az idei évükről elmondta: meglehetősen nyugodt volt a korábbiakhoz képest, hiszen minden tervezett versenyen, eseményen részt tudtak venni. Örömét fejezte ki, hogy sem verseny, sem más program nem maradt el, minden a januári tervek szerint folyt. Sikerekben sem volt hiány, hiszen a csapat a hip-hop világbajnokságon is részt vett, ahonnan  három arannyal, egy ezüstéremmel és két bronzéremmel tértek haza, természetesen voltak más versenyeken is az év folyamán. Országosan  már több verseny is létezik, ezért minden nebuló a saját „súlycsoportjában” tudja megmérettetni magát. A jövő évi tervekkel kapcsolatban megtudtuk, a világbajnokság ismét cél lesz, az év elején az arra való fókuszáláson lesz a hangsúly, a többi kisebb versenyt csak januárban írják ki, így azokról majd csak akkor döntenek. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában