Évértékelő

2022.12.30. 18:49

Tartalmas év a nyugdíjasközösségek mögött - Molnár Árpádot, a képviselet elnökét kérdeztük

Hogyan telt az elmúlt év a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége, Képviselete égisze alá tartozó nyugdíjasközösségek számára? Erről kérdeztük Molnár Árpádot, a képviselet elnökét.

Vas Népe

A szellemi vetélkedők mindig sok embert megmozgatnak

Forrás: Unger Tamás

A mintegy harminc nyugdíjasklubot, egyesületet átfogó szövetség az évet a szokásos, közkedvelt, háromfordulós Nyugdíjas akadémikus szellemi vetélkedővel indította, amelyen 14 csapat vett részt. A két írásos forduló után tavasszal rendezték meg a személyes döntőt. A kérdések átfogták az irodalmat, a zenét, a sportot, a helytörténetet, a történelmet, földrajzot és más műveltségi területeket is. A legjobbakat díjazták. – Áprilisban tartottuk a hagyományos Ki mit tud?ot a Szentkirályi Zarkaházi Szily-kastélyban 33 versenyzővel, összesen mintegy 100 résztvevővel – mondta el nem kis büszkeséggel az elnök. – A legjobbak továbbjutottak a regionális és az országos döntőkbe, ahonnan számos kiemelt arany és arany minősítéssel tértek haza. – Az év kiemelkedő eseménye volt a jubileumi (30 éves múlt a nyugdíjasszövetség) gálaest, amely egyben jótékonysági célokat is szolgált. 

A belépőkből befolyt összeget – a klubok, egyesületek jelzései alapján – a legrászorultabb tagjaink részére osztottuk szét. A programban visszatekintettünk az elmúlt három évtizedre, szóltunk a jelenről, az estet színvonalas műsor színesítette. Szövetségünk átvehette a megyei közgyűlés és a szombathelyi önkormányzat elismerő oklevelét. Az elnöktől megtudtuk: a tagság bekapcsolódott a városi szemétszedési akcióba, többen meglátogatták az okos idősotthont és a Vízmű Történeti Múzeumot. – A nyáron kirándulást szerveztünk Sopronba és környékére – folytatta Molnár Árpád –, új helyszíneket, mint Vasegerszeg, Hegyfalu, Sopronhorpács – is felkeresve. Az őszt három nagyon kedvelt programmal indította a szervezet. A játékos sportvetélkedőn 12 klub, egyesület tagjai vettek részt, mintegy 80 fővel. Az Ilauszki-emlékversenyen – amit minden évben a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete rendez meg – hasonlóan sokan, közel százan indultak. 

A Söptén tartott főzőversenyen pedig nyolc vidám csapat készített jobbnál jobb bográcsos ételeket, a szurkolókkal, kóstolókkal együtt mintegy 120-an vettek részt az eseményen. Mindhárom őszi rendezvényen a legjobbak oklevél, illetve érem díjazásban részesültek. – Az idősek világnapját az idén újra a Savaria moziban rendeztük, ahol megjelentek a város, a megye és az országos szövetségünk vezetői is. Itt került sor a város, a megye és a helyi nyugdíjasszövetségünk kitüntetéseinek az átadására, a nyugdíjas fellépők műsorával. Végül Molnár Árpád a közeli tervekről szólva elmondta: – Jelenleg várjuk a vírushelyzet oldódását, ugyanis elővigyázatosságból a nagyobb szabású rendezvényeinket – a batyusbált, a kibővített elnökségi ülést, ismeretterjesztő előadásokat jelenleg nem tartjuk meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában