Elő a bakanccsal

2022.12.20. 19:15

Túrák az évzáráshoz - Az év végére sem maradunk túra, illetve kirándulási lehetőség nélkül

Az év végére sem maradunk túra, illetve kirándulási lehetőség nélkül, több alkalommal is elővehetjük a hegymászó bakancsokat.

Bege Botond

Ha jól felöltözünk, nem fog ki rajtunk a hideg sem

Forrás: Cseh Gábor

A komolyabb túrák szerelmesei december 27-én indulhatnak egy teljesítménytúrára, amelyet a Vasi Vándorok Sportegyesület szervez a Kőszegi-hegységbe. A túra nem kezdőbarát, közel 20 kilométert kell megtenniük a résztvevőknek. Habár a túra vezetett, létszámhoz kötött, mégis megőrzi a teljesítménytúra-jellegét, a szervezők elmondása szerint fontos, hogy tartsák magukat az időbeosztáshoz, és a terep is tartogat például kihívást jelentő emelkedőket, illetve fontos, hogy a jelentkezők egy csoportban maradjanak. A szervezők megpróbálják a túrázót a terep kevésbé ismert részeire kalauzolni. A túra becsületkasszás lesz. A rajt-cél pedig az Okmányos (Kincs) pihenő. 

Azoknak, akik a szilveszter estéjét is a természetben töltenék, az Írottkő Natúrparkért Egyesület hozza vissza a néhány évig rendszeresen megszervezett szilveszteri túrát. Az Óház kilátóhoz szervezett túra keretében a túrázók pezsgős, hangulatos szilveszteri túrán vehetnek részt. A program itt is minimum létszámhoz kötött. A kilátó földszinti helyiségében lesz a melegedő, illetve látványtüzekkel is készülnek a résztvevőknek. A díj ellenében a jelenlévőket a kilátónál zsíros kenyérrel, forralt borral, teával, pezsgővel és korhelylevessel várják. A túra nem hosszú, az indulás az egykori Királyvölgyi Büfé melletti parkolóból lesz, és a Gesztenyefa utcán keresztül visz a kilátóhoz. A táv így nagyjából négy kilométer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában