Fesztivál

2023.01.19. 18:42

A hódnak hódolnak a rendezvénnyel - Hódfesztiválra készülnek Hegyháthodászon

Hódfesztiválra készülnek a településen, amely egykor a Héder nemzetség birtoka volt. A „hodász” foglalkozásnév arra utal, hogy a település korábbi lakosai királyi hódvadászok voltak.

Tóth Judit

Forrás: Pixabay

Az első Hódfesztivált január 21-én, szombaton 11 órától rendezik meg Hegyháthodászon. Az ismeretterjesztő előadások mellett lesz gasztronómiai bemutató és színes kulturális műsor is. Fellépnek a Vas Megyei Vadászkürt Egyesület tagjai, a Héttorony Hangászok 16–17. századi zenéjükkel, a dozmati regősök, valamint a Kiszöv Senior Táncegyüttes Egyesület és a Senior Néptáncegyüttes táncosai. A Ballantines zenekar után a Rió együttes szórakoztatja a közönséget. A gyerekeknek a kézműves-foglalkozást az „Együtt Nádasdért” Egyesület tartja, a hagyományőrző játékokat az Őrállók Alapítvány szervezi. A házigazdák helyi termékbemutatóval és vásárral, fűtött sátorral készülnek. Az esemény fővédnöke V. Németh Zsolt, a magyar életmódot és nemzeti értékeinket védő miniszterelnöki biztos. A rendezvény az Agrárminisztérium támogatásával valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában