Jubileum

2023.01.21. 11:18

Akik a Kóczán-ház kemencéjét építették - A 30 éves büki műszaki klub tagsága rendszeresen összejár

Bőven volt megbeszélnivaló a büki műszaki klub jubileumi összejövetelén: röpködtek az anekdoták, előjöttek a régi szép emlékek, és persze a tervekről is szó esett.

Horváth László

A klub legidősebb tagja, Fülöp József, és az elnök, Gelle József

Forrás: VN

A büki műszaki klub tagjai rendszeresen összejárnak, de a múlt szombati találkozó igazán különleges volt. A miértre Gelle József elnök adta meg a választ. - Most töltjük fennállásunk harmincéves jubileumát, és úgy gondoltuk, hogy az elmúlt évek munkát emléklappal köszönjük meg. Annak idején, 1992-ben néhai Rozinek Ernő építészmérnök ötlete volt, hogy a település fejlődését figyelemmel kísérő műszaki szakemberek hozzanak létre egy klubot. Az alapításkori célok a mai napok változatlanok: szükség esetén véleményezzük a Bükön megvalósuló infrastrukturális terveket, elképzeléseket. A kivitelezést – ha kell – felügyeljük, tanácsokat is adunk. A tevékenységünk időközben  családias hangulatú rendezvényekkel és a horgászatot kedvelők programjaival bővült. 

Megtudtuk: a tagság aktív szereplője a büki társadalmi életnek. Közös munkában készítették el a Kóczán-ház udvarán lévő kemencét. Ezt pedig rendszeresen be is gyújtják a városi és egyéb rendezvények alkalmával. 

A jó hangulatú jubileumi est során csak úgy záporoztak az anekdoták. Felidézték a Kis-balatoni túrákat, a közös horgászatot. Miként azt is, hogy lehetőség szerint az összejövetelekre hívnak előadókat, aztán ha úgy adódik, a tagok maguk is beszélnek a munkájukról. 

- Nagy szó, hogy a klubunk harminc éve működik – emelte ki az elnök. – Nemcsak munka, baráti, igazi közösségi kapcsolatok alakultak ki. Ezt a jövőben is szeretnénk folytatni. 

A jubileumi esten részt vett a klub legidősebb, mind a mai napig aktív tagja, a 92 éves Fülöp József is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában