Illegális szemétlerakó

2023.01.30. 16:29

Folyamatosan illegális szemétlerakókkal küzdenek Uraiújfalu és Vasegerszeg között - fotók

Olvasói fotókat kaptunk, érdeklődtünk az érintett település polgármesterénél.

Huszár Ádám

Forrás: olvasó

Egy olvasónk küldte vasárnap azokat a fotókat, amelyeken jól látszik: több zsák szemetet dobtak ki megint az Uraiújfalu és Vasegerszeg közötti mezőgazdasági bekötőút melletti árokba. Olvasónk levelében leírta, hogy a probléma nem újkeletű a környéken.

Megkeresésünkre Keszeiné Jancsó Marietta, Uraiújfalu polgármestere elmondta: tudnak a sajnálatos helyzetről és minden erejükkel azon vannak, hogy kezeljék a kialakult problémát. Az önkormányzati kisteherautót rendszeresen megtöltik az ott hagyott szemétkupaccal, amiben a gyorséttermi zacskón át, nejlonba csomagolt gallyak, vagy kidobott hűtő is található, de mindig megjelennek újabb szeméthalmok. A polgármester asszonytól megtudtuk, hogy nem csupán Uraiújfalut sújtja ez a probléma, hanem szinte minden környéken lévő település küzd hasonló gondokkal. 

Az egyre nagyobb teret hódító "Vesszen minden útmenti szemét" elnevezésű program megálmodásában is részt vett Uraiújfalu önkormányzata, amit a térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter karolt fel. A kezdeményezés lényege, hogy a szemétszedésben önkéntesek vesznek részt, a fő cél a közutak melletti árkok megtisztítása, az illegálisan lerakott szemét elhordása, valamint a külterületek megtisztítása. Mindezt a közútkezelő munkatársaival szorosan együttműködve végzik. A nagy közös szemétszedéshez pedig az önkormányzatok biztosítják a gumikesztyűket, maszkokat, zsákokat és láthatósági mellényeket. Uraiújfaluban sem történik ez másként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában