BUÉK 2023

2023.01.01. 09:18

Így búcsúztatta Szombathely az óévet - fotók, videó - frissítve

A város legnagyobb házibulijába várták a Fő térre kilátogatókat szilveszter éjszakáján – tűzijáték helyett ezúttal közös koccintás és lézershow színesítette a programot. Trombitaszótól és pezsgődurrogtatástól volt hangos a belváros, de a fiesta hangulat elmaradt.

vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

 

„Éljük az életet, Élvezzük amíg lehet” – szólt az ismert nóta a Fő téri színpadon nem sokkal éjjel 11 óra után. Bár ekkor még csak gyenge félház volt, aki eljött, így is tett és kihasznált minden pillanatot: villogtak a mókás fejfedők, előkerültek a színes parókák és a szivárvány színeiben pompázó szemüvegek. Szóltak a trombiták és időről időre díszbe öltöztették az eget a tűzijátékok. Találkoztunk szombathelyi társasággal, akik terveik szerint itt töltik az év utolsó éjszakáját, és olyan gencsapáti gyermekes családdal is, akik a lézershow miatt érkeztek – a pici előtte már aludt egyet, gondolták, neki is tetszene. A keménymag már javában tancol és teli torokból énekli, hogy „Körbevesznek jó barátok és rosszak”, amikor találkozunk a Petőházáról érkező párral. Elárulják, a környékükön nem találtak programot, így Bence inkább vállalta a sofőrködést. Kedvüket így sem szegte semmi, és Patrícia már azt is tudta, mit kíván éjfélkor. A csehiből érkező és a szombathelyi barátokkal együtt házibulizó nagyobb társaság tagjai ezzel szemben azt mondták: felesleges fogadalmat tenni. 

Az óesztendő utolsó másodpercei közös visszaszámlálással teltek, majd felcsendültek a Himnusz dallamai. Bár a város nem szervezett tűzijátékot, látványból így sem volt hiány: percekig tartott az égi parádé. Nemény András polgármester köszöntőjében azt kívánta: ezekhez a pillanatokhoz hasonlóan éljük meg, engedjük be szívünkbe és adjuk tovább a boldogságot az előttünk álló hétköznapokban is. 

Éppen ekkor a popcornt árusító pult mögött a hölgy, miközben kiszolgál, futó csókkal, a férfi apró simítással üdvözli a másikat az új évben. Aztán ahogy tavaly, úgy az idén is dolgoznak tovább.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában