Egyeztetés

2023.01.27. 17:56

Kondora Bálint: Vasban jól hasznosulnak a támogatások

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Nógrád vármegyei Alsópetényben tartott megbeszélésen adott tájékoztatást a tervezett kormányzati intézkedésekről. Vármegyénket dr. Kondora Bálint képviselte.

Horváth László

Kondora Bálint (b) Major Gábor területfejlesztési államtitkárral is egyeztetett

 – A pénteki megbeszéléseken Navracsics Tibor területfejlesztési miniszertől első kézből hallottunk ismertetést a kormányzat terveiről. Így arról is, hogy a területfejlesztési politikában szeretnék csökkenteni a Budapest-központúságot – mondta dr. Kondora Bálint, a Vas vármegyei önkormányzat alelnöke. – Szó esett az uniós támogatások, valamint a kormányzati források elosztásának rendszeréről. Az elvi megoldási javaslatok arra vonatkozóan, melyik régióban milyen fejlesztéseket érdemes végrehajtani, hasznosak voltak. Felhívtam a figyelmet, hogy az adatok szerint Vas vármegyében magas arányban hasznosulnak az ide érkező támogatások. Konkrét összegekről most nem tárgyaltunk. 

Megtudtuk, dr. Kondora Bálint javasolta Mayer Gábor területfejlesztési államtitkárnak, hogy vármegyénkben is tartsanak hasonló konferenciát. Az országon belül régiónk a fejlett térséghez tartozik, de megoldandó feladatok itt is vannak. Ilyen például a határon átnyúló kapcsolatok további erősítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában