Beszámoló

2023.01.26. 10:05

Közgyűlés Szombathelyen: Molnár Miklós jutalma is téma

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Nyolc havi munkavégzés után három havi jutalmat kapott Molnár Miklós, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója - hívta fel a figyelmet Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) a szombathelyi közgyűlés csütörtöki nyílt ülésén. Az első napirendi pontot, a két ülés között történtekről szóló beszámolót tárgyalja a testület a városháza első emeleti nagytermében.

Illés Károly rámutatott: számos takarékossági intézkedést vezettek be az önkormányzati rendszerben, ehhez képest nyolc havi munkavégzés után jelentős összeget vehetett fel jutalomként a cégvezető. Összegszerűen: 3 millió 300 ezer forintot kapott Molnár Miklós Nemény András polgármester döntésének köszönhetően - tudtuk meg. Illés Károly tájékoztatásából kiderült azt is, hogy a távhőszolgáltató kft. 80 százalékban állami bevételből működik.

Nemény András polgármester (ÉSZ) úgy reagált: kötbért fizet több távhőszolgáltató is országosan, mert a leszerződött gázmennyiséget nem használták fel. A szombathelyi gazdasági társaságot nem érintette az MVM szankciója. A polgármester kitért arra még: egy fontos kérése volt az ügyvezető igazgató felé, hogy ne kérjen pénzt a távhő működéséhez a várostól, erre pedig kötelezettséget vállalt Molnár Miklós. Hozzátette: a cégvezető arról tájékoztatta, a jutalom egy részéből jótékonykodni is fog, amiről később tájékoztatást ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában