Valósághűen berendezve

2023.01.17. 13:37

Mintazárka készül a vépi szakképző iskolában

Mintazárkát alakítanak ki a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozói a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Vépi Mezőgazdasági Technikumában – számolt be honlapján a szervezet.

Vas Népe

Forrás: VN/Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási

Mint írják, a valósághűen berendezett helyiség a rendészeti képzésben részt vevő diákok gyakorlati ismereteinek bővítését szolgálja majd. A vépi szakképző iskolában több mint húsz éve zajlik rendészeti képzés: a közszolgálati technikusnak jelentkezők két év után a közigazgatási ügyintéző és a rendészeti technikus szakmairányt választhatják. A négy évfolyamon jelenleg 48 diák vesz részt a képzésben, kilenc fiatal pedig az ötödik, technikumi évfolyamon tanul. A fejlesztéssel kapcsolatban az iskola igazgatóját kérdezte a bv-intézet.

– Régi álmunk volt egy rendészeti szaktanterem kialakítása, ehhez tavaly a Belügyminisztériumtól kaptunk segítséget. Akkor jött az ötlet, hogy az interaktív táblával felszerelt szaktanterem közvetlen szomszédságában kialakítsunk egy olyan helyiséget, amely a diákok gyakorlati képzését segíti – mondta el Hollósi Éva, az intézmény igazgatója, aki a rendészeti képzést koordináló kollégájával, Bakó Péterrel mutatta meg a már majdnem kész mintazárkát. Az igazgatónő hozzátette: Nyima Tamás bv. dandártábornok, az I. Agglomerációs Központ vezetője, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka támogatta a tervüket, az intézet dolgozói pedig azóta kifestették és majdnem teljesen berendezték a mintazárkát. 

Forrás: VN/Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási

A zárkaajtó, a vaságyak, a szekrények, az asztal és a stokik már a helyükre kerültek, akárcsak a fogvatartotti formaruha, műanyag pohár, kanál és bugyli. A zárkarend kifüggesztésén kívül csak pár apró simítás van hátra, így a vépi diákok nemsokára valósághű környezetben gyakorolhatják a tiltott tárgyak keresését és más, a bv-hivatással összefüggő tevékenységeket – szerepel az intézet hírei között. Amint Hollósi Éva igazgatótól megtudtuk, a rendészeti képzésben részt vevő diákjaik eddig a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egy-egy nyílt napjára jutottak el, a leendő mintazárka az oktatás színvonalát emeli az iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában