Legkisebbeknek

2023.01.26. 15:40

Összefogással és akarattal - Átadták a Nádasdi Hétszínvirág Mini Bölcsődét - fotók

Átadták a Nádasdi Hétszínvirág Mini Bölcsődét, amely hét férőhelyes, és február elsején kezdi meg működését az általános iskola és az óvoda szomszédságában.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Karvalits Zoltán, Nádasd polgármestere köszöntötte a megjelenteket. - Kisregényt lehetne írni bölcsink létrejöttéről, ám ami a lényeg, hogy összefogással, akarattal és kitartással csodákra voltunk képesek. Egy sikertelen pályázat után végre támogatást kapott a második pályázatunk, de az építőipari árak hirtelen megugrása miatt kevésnek bizonyult az elnyert 112 millió forintos támogatás. Kormányzati segítséggel, és a Nádasd és Környéke Intézményfenntartó Társulás – amelyhez Nádasd, Daraboshegy, Halogy, Hegyháthodász, Hegyhátsál, Katafa, Őrimagyarósd és Szőce községek tartoznak – ezt az akadályt is leküzdöttük - mondta a polgármester, majd V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője vette át a szót. Az elmúlt időszakban a fejlesztéseket tekintve az élre került az az intézményrendszer, amely segíti azt, hogy megszülessenek a vágyott gyerekek. A bölcsődei férőhelyek száma 2010-ben 32 ezer volt országosan, ez mostanra 59 ezerre nőtt – mondta a képviselő.

A Nádasdi Hétszínvirág Mini Bölcsőde rekordidő alatt készült el. A kivitelezőnek tavaly március 30-án adták át a munkaterületet, és a szerződében vállalt határidő előtt - december elsején - megtörtént a műszaki átadás-átvétel. Az épület kivitelezése az első kapavágástól a teljes elkészültségig 245 napot vett igénybe. A fő kivitelező a nádasdi Horváth Építőipari Kft. volt Horváth Jenő vállalkozó vezetésével. A bölcsőde február elsején nyitja meg kapuit, az intézményben hét gyermeket tudnak fogadni, a munkát egy főállású és egy részmunkaidős kisgyermeknevelő és egy főállású dajka látja el. Az épülethez egy 200 négyzetméteres játszóudvar, két parkoló és egy akadálymentes parkoló tartozik. Az átadó ünnepségen Tóth-Rosta Izabella evangélikus lelkész és Takács László plébános áldották meg az új épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában