Látogatás

2023.01.19. 18:00

Pozitívan értékeli a Lázár-találkozót a sárvári városvezetés

Lázár János miniszter múlt csütörtökön látogatott Sárvárra államtitkára, Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására. A látogatást Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester is értékelte.

Polgár Patrícia

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, Ágh Péter államtitkár, Lázár János miniszter, Kondora István polgármester, Dr. Máhr Tivadar alpolgármester és dr. Kondora Bálint megyei közgyűlési alelnök a Nádasdy -vár előtt

Fotó: Czupor Szilvia

A sárvári városházán Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a fogadta Lázár Jánost és Ágh Pétert múlt csütörtökön. A városvezetők most összegezték a találkozó és a megbeszélés eredményeit, tapasztalatait. Ugyan a szomszédunkban dúló háború az ország jelenlegi lehetőségeit meghatározza, de a város első emberei fontosnak tartották, hogy több hosszú távú, Sárvár jövőjét meghatározó fejlesztési tervről is egyeztessenek a miniszterrel.

A város vezetői az éppen futó és a jövőben tervezett projektekről is tájékoztatták Lázár János minisztert és Ágh Péter államtitkárt. - Ilyenek például a Kertváros forgalmát csillapító, az ipari park működését stabilizáló sárvári elkerülő út harmadik üteme, Sárvár második számú bekötőútjának, a Tesco körforgalomtól a Sótonyi úti kereszteződésig tartó szakaszának felújítása, a Nádasdy-vár turisztikai célú, mintegy 10 milliárdos fejlesztése és a 84-es főút felújítása – mondta el Kondora István, polgármester, aki hozzátette: a találkozón rövid tájékoztatót adott Lázár Jánosnak a város ügyeiről, majd jutott egy kis idő az anekdotázásra is. - Ezt követően mentünk el a Sárvár Arénába, arra a lakossági fórumra, ami hallatlanul jól sikerült. A miniszter úr kötetlenül és humorral bőven töltve adta elő azokat az egyébként közérdekű információkat, amelyek érintik őt, a tárcáját és annak jövőjét is – fogalmazta meg.

- Időről időre jó, ha találkozunk az államirányítás közvetlen vezetőivel. Készültünk erre a megbeszélésre, és próbáltuk azokat a fontos lakossági és önkormányzati igényeket továbbítani, amelyek az elmúlt években megfogalmazódtak. Azt azért látnunk kell, hogy az energiakrízis és a háború okozta gazdasági helyzet komoly feladatok elé állították a kormányzatot és az önkormányzatokat is. Ezek a találkozók talán amiatt is fontosak, hogy meg tudjuk beszélni azokat a prioritásokat, amelyek alapján együtt tudunk haladni és közös nevezőre juthatunk. Így volt ez a mostani találkozón is – értékelte Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a munkatalálkozót, majd hozzátette: reméli, hogy hangjuk elér arra a szintre, ahova kell és azok a projektek, feladatok, amelyeket Sárváron és Sárvár környékén fontosnak tartanak, így megvalósulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában