Fejlemények

2023.01.13. 18:00

Toronyi harangjáték: megvan az elsőfokú ítélet - fotók

Elutasította Balassa Péter, jobbikos országgyűlési képviselő keresetét a Szombathelyi Törvényszék első fokon. A politikus jóhírnév megsértése miatt indított személyiségi jogi pert Torony polgármestere, Kovács György ellen. Az ítélet nem jogerős.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Mint arról többször beszámoltunk, Kovács György Vas Népében megjelent kijelentései miatt indított személyiségi jogi pert Balassa Péter. A toronyi polgármester lapunknak a harangjáték körüli vita kapcsán tett nyilatkozatot, amiről a Jobbik országgyűlési képviselője úgy vélekedik, az sértette jóhírnévhez való jogát. A Mi az talán tűz van? és a Hallod, milyen hangos a harang? mondatokat kifogásolta a politikus. Korábban arról is írtunk, hogy a Jobbik parlamenti frakciójával és a szombathelyi önkormányzattal egyaránt szerződésben álló Kummer Ügyvédi Iroda látja el Balassa Péter jogi képviseletét az ügyben. A per során kiderült az is, hogy Torony polgármestere nem a falu költségvetését terhelte, hanem magánpénzéből bízta meg ügyvédjét az eljárás során.

Az ügyben pénteken kora délután hirdetett elsőfokú ítéletet dr. Ráski Éva: a Szombathelyi Törvényszék elutasította a felperes, Balassa Péter keresetét, a perköltséget pervesztesként a Jobbik országgyűlési képviselőjének kell fizetnie. Az ítélet nem jogerős, mind a felperesnek, mind az alperesnek 15 nap áll rendelkezésre, hogy az ellen a Győri Ítélőtáblánál fellebbezzen.
Az ítélethirdetés után Balassa Péter reagálásából az derült ki, a jobbikos politikus erre az eredményre számított. Kovács György polgármestert ugyancsak megszólítottuk, aki ezúttal az önkormányzati fejlesztési és közösségi célokat sorolta, amikért lobbizhatna és tehetne a jobbikos parlamenti képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában