Összegyűltek a vármegye orvosai

2023.02.19. 07:00

A barátság és a vidámság jegyében telt az este – Elegáns bálban mulattak az orvosok - fotók

A járvány utáni hároméves kényszerszünet után ismét megrendezte az orvosok bálját a Magyar Orvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete. A Pannónia étteremben nyolcvan vendégnek terítettek.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

2020 februárjában báloztak utoljára együtt az orvosok. Az akkori rendezvénnyel a kamara új vezetősége egy korábbi hagyományt élesztett újra: a tagok részéről igény mutatkozott, hogy 13 év után szervezzenek egy olyan estet, amikor nem szakmai ügyben, hanem fehér asztal mellett találkoznak, beszélgetnek a hivatás képviselői. A barátságé és a vidámságé volt a három évvel ezelőtti és a szombat este is, amelyen dr. Kovács László elnök köszöntötte a megjelenteket: orvosokat, hozzátartozóikat és meghívott vendégeiket. 

Felidézte: 2020. február 29-én, szökőnapon találkoztak legutóbb. Akkor tréfásan megjegyezte: reméli, hogy nem kell újabb négy évet várni a következő alkalomra. A sors ezt egy vírus képében majdnem elrendezte nekik. – A pandémia az életünk minden részét átírta, ugyanakkor felhívta a figyelmet a személyes összejövetelek fontosságára is – mondta, és területi szervezetük elmúlt három évének egyik legjelentősebb eredményét is megemlítette: 2020-ban saját tulajdonú kamarai székházuk lett az országos szervezet segítségével. 2021-ben költöztek, méltó helyre, egy Paragvári utcai ingatlanba. Az elnök végül megköszönte még dr. Márkus Csaba és dr. Prugberger Simon segítségét, akik az idén is kivették a részüket a bál szervezéséből.

Kétféle menüsor közül választhattak a báli vendégek. A vacsora után a Lorigo Táncsport Egyesület táncosai léptek fel. Éjjel pedig Nagy Jonathan látványos produkciója kápráztatta el a közönséget. A bűvész illúzió show-jában interaktív trükkökkel készült, és folyamatosan bevonta a nézőket. Vizet tüntetett el valakinek a feje fölül, egy vendégnek „véletlenül” levándorolt a zakója. Nem hiányoztak a show-ból a kettévágások és átszúrások, az embereltüntetés sem: segédjét, Szabó Esztellát húsz darab hétköznapi esernyővel „szúrta át” egy kartondobozban, majd hagyta megvizsgálni a közönségnek az esernyőket, a dobozt, a szerkezetet. A fináléban egy ládában foglalt helyet a segéd, és bár sokan aggódtak a testi épségéért, épen, egészségesen került elő. Este-éjjel a Spektrum zenekar szórakoztatta a báli vendégeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában