Házasság hete

2023.02.15. 13:00

A hitből merítünk erőt - afrikai missziós kalandok és egy jó házasság titka

Házasságukról, közös élményeikről és afrikai misszióikról tartott előadást dr. Fodor Réka (Afréka) missziós orvos és férje, Greguss Sándor író, filmrendező a házasság hete alkalmából a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Óvári Gábor

A hithez a házasság vitte közelebb a népszerű párt

Fotó: © Cseh Gábor

A házaspár a keresztény alapokon nyugvó házastársi kapcsolatról beszélt. Réka inkább egy tudóscsaládból érkezett, a vallásról, hitről szinte semmit nem tudott. Azt viszont mindig is tudta, hogy orvos szeretne lenni. Életében a változást egy autóbaleset hozta el, súlyos koponyasérüléseket szenvedett. Ekkor fordult a szellemi világ felé. Párizsban utcazenészként ismerkedett meg férjével, Greguss Sándorral.

A keresztény hittel a házasság miatt kerültek szoros kapcsolatba, hiszen templomi esküvőt szerettek volna, és a felkészítés egy egész évet vett igénybe. Akkor világosodott meg számunkra, hogy a kereszténység misztérium – fejtette ki Sándor, majd hozzátette: a döntés visszavonhatatlan a házassággal, ha baj van, a hitből merítek erőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában