Farsang

2023.02.10. 14:38

Ahol együtt tanul a hóember, a rendőr és a hercegnő - ilyen volt a farsang a körmendi iskolában - fotók

Dalmata, krokodil, katica, katona, horgász, ősztündér, hóember, páva, hercegnő, bokszoló, kosaras, akcióhős és boszorkány - együtt ültek a padsorokban péntek délelőtt a körmendi Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskolában.

Tóth Judit

Fotó: © Szendi Péter

Az óvodákban, iskolákban az egyik legkedveltebb esemény a farsang, a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskolában pénteken tartották meg a hagyományos maskarás programot. Délelőtt még tanultak a színes jelmezekbe öltözött gyerekek, de délután már a zenéé és a táncé volt a főszerep. Az alsósok osztályonként tartottak eszem-iszommal egybekötött mulatságot, a felsősök közösen buliztak. 

Elsőként a 3.a osztályba kukkantottunk be péntek délelőtt. Színkavalkád uralta a termet, az egész táblát bohócokkal, színes szalagokkal dísztették a gyerekek, éppen matematika óra volt, de persze nem olyan feszes, mint máskor. Az 1.b osztályban több hercegnővel találkoztunk, de ott volt az ébenfekete hajú Wednesday kiköpött mása is a középső padsorban, egyenesesen galád családból, vagyis az Addams family-ből. Az 1.a osztályban éppen Kiss László esperes-plébános tartott hittanórát. Egy közös fotó erejéig az atya köré gyűltek a maskarások: a királykisasszonyok, tündérek, balerinák, rendőrök, sőt még egy aranyos kis süni is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában