Köszöntés

2023.02.19. 19:57

Az idősek a közösség megbecsült értékei - Idősek napi rendezvényt tartottak a rábagyarmati kultúrházában

Tóth Judit

V. Németh Zsolt államtitkár Rábagyarmaton volt vendég vasárnap délután az idősek napján

Forrás: Novák Roland

Az egybegyűlteket – köztük V. Németh Zsolt államtitkárt, országgyűlési képviselőt, Kevy Albertet, a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság elnökét, dr. Fülöp Erika háziorvost és dr. Kelemen Marcell jegyzőt – Horváthné Boldizsár Borbála, Rábagyarmat polgármestere köszöntötte. – Az idősek napját mindig a farsangi időszak utolsó vasárnapján tartjuk meg. Fontos programja ez településünknek, hiszen az idősek jelentik a fiatalabb korosztályoknak a gyökereket, a származást és a követendő példát. Igyekszünk a tőlük kapott tanácsokat megfogadni, hasznosítani. Egy jó közösség büszke értékeire, Önök a mi értékeink, akiket tisztelünk, megbecsülünk – mondta a polgármester, majd V. Németh Zsoltot szólította a színpadra, akinek gratulált a település nevében az államtitkári kinevezéshez. 

A képviselő köszöntőjében arról beszélt: – Közel negyed évszázada járok Rábagyarmatra farsang idején, mert itt ilyenkor köszöntik az időseket – fogalmazott, majd az ünnepek jelentőségét hangsúlyozta: – Itt Közép-Európában a keresztény ünnepek keretet adnak az életünknek. Advent idején várakozással telve készülődünk a karácsonyra, majd eljön vízkereszt, ami a mulatozások, a farsang kezdetét jelenti, amikor már űznénk a telet, mert annyira várjuk a tavaszt. Erről árulkodnak az időjósló napok, amelyekből nagyon sok van a naptárunkban. És mindjárt itt van hamvazószerda, az a nap, amelynek csendes visszafogottságával ráfordulunk a húsvétra – tette hozzá V. Németh Zsolt, aki zárásként az időseknek mondott köszönetet a tapasztalatokért, a jó tanácsokért, a nevelésért, a szép szavakért. A rendezvényen fellépett a fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő senior örömtánc csoport, a Partium Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint a helyi színjátszók, Joó Levente és Horváth Rebeka pedig dalokkal ajándékozták meg a hálás közönséget. A programot vendéglátás és bál zárta, a muzsikáról a körmendi Horváth Bicó Csaba gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában