Vigasság

2023.02.10. 18:11

Elűzik a telet - Farsangi mulatságot rendeztek Répcelakon - fotók, videó

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

Farsangi mulatságot rendezett a Répcelaki Százszorszép Óvoda alapítványa. A hidegkergető vigasság célja az volt, hogy elűzzék a telet, ennek érdekében mindent megtettek a kolompokkal, csörgőkkel vonuló ifjak és szüleik - a menethez csatlakozott Szabó József polgármester is, ahogy azt illik, álarcban.

Az óvodásokhoz a bölcsődések is csatlakoztak a farsangi vigasságon – ki jelmezekben, ki pedig hangkeltő eszközökkel a kezében érkezett az óvoda udvarra meghirdetett gyülekezőre. A sokaságot Gömböcz Róbert ceremóniamester, kisbíró vezette, őt dobosok követték a menet élén, akik dalolva, kolompolva vonultak át a város főterére.

A Radó-téren hidegkergető, télűző játékokba kapcsolódhatnak be a gyermekek, később a nyugdíjas kórus adott elő egy vidám népdalcsokrot. Az alapítványi büfé csörögefánkot, leveles csavartat, paprikáskrumplit, szalonnanyársat és melengető italokat kínált a farsangolóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában