Szalagtűzés

2023.02.10. 21:07

Faragni kell a követ - Négy osztály 56 diákja kapott szalagot a Rázsó Imre Technikumban - fotók

Négy osztály 56 diákja kapott szalagot pénteken este a Vas Megyei Szakképzési Centrum Rázsó Imre Technikumban. A végzősök közül 37-en érettségi vizsga előtt állnak, a többiek mezőgazdasági gépészek, asztalosok és kereskedelmi értékesítők lesznek.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A Vas Megyei Szakképzési Centrum Rázsó Imre Technikum a Batthyány Örökségközpont színháztermében tartotta szalagavató ünnepségét. Varga Zoltánné, az intézmény igazgatója Czeizel Endre szavaival szólt a végzősökhöz. – Emberi érték a tehetség, ami majdnem mindenkiben megtalálható, csak sokáig kell faragni a követ, hogy végül megcsillanjon a drágakő. Tudnotok kell, ez a drágakő sok erőből születik: Isten ajándéka, a szülők gondoskodása, az oktatók munkája és a gyermek, majd ifjú kitartása és céltudatossága formálja a személyiség ékkövévé a tehetséget és a tudást – mondta az igazgatónő, majd útravalóul így fogalmazott: – Az én tanácsom nektek a következő: az ember dolgozzon sokat! 

Használja hivatása eszközeit, legyen az könyv, munkapad, traktor, színpad vagy a csapatsporthoz a szükséges pálya. Képezze magát! Küzdjön! Fejlessze tehetségét a legmagasabb szintre! Legyen a legjobb a maga területén! Ne érje be kevesebbel! Erre törekedjetek! Az ünnepi alkalomra a végzős diákok műsorral készültek. Az est fénypontjaként 56 diák ünneplőruhájára tűzték fel az osztályfőnökök a középiskolás évek végét jelző szalagot. A szalagavató bálra a Körmendi Rendvédelmi Technikum éttermében került sor, amelyen a „szalagos rázsósok” családtagjai is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában