Nemes ügy

2023.02.11. 20:55

Farsangi felvonulás és jótékonysági főzés Peresznyén: Hanna gyógyulásáért összefogott a falu - fotók

Farsangi felvonulással egybekötött jótékonysági főzést szervezetek a településen szombaton. A becsületkasszában összegyűlt összeget a négyéves Hanna gyógyulására ajánlotta fel az önkormányzat.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A Peresznyén élő Hanna folyamatos gyógyszeres kezelésre és fejlesztésre szorul, az önkormányzat lehetőségeihez mérten már többször segítette a családot. A jótékonysági főzés ötlete Koósné Eszter közművelődési munkatárs fejéből pattant ki, de rögtön a nemes ügy mellé állt az önkormányzat, valamint támogatásuknak adtak hangot magánszemélyek és a helyi tűzoltók is.  

-Az itt élők hálásak és felismerik a fontos ügyeket. Eddig akármilyen gyűjtés szerveztük, Peresznye kitett magáért - fogalmazott az egyik főszervező, Orbán Gyula polgármester. 

Több mint tízen vállalták a főzést, elsősorban hagyományos, falusi ételek várták a kilátogatókat. A tűzoltók például húsz kiló húsból készítettek hentestokányt, az önkormányzat csapata a főtt, kockázott csülök mellé párolt káposztát kínált, de volt pörkölt, kocsonya és langalló is. Hanna szülei szintén ajánlottak fel éhség- és szomjúságoltó finomságokat, örömmel fogadták a falu összefogását. 

A jótékonysági főzés elé farsangi felvonulást is szerveztek- a mai, nehéz időkben különösen fontosak a személyes találkozások. Így lett az egy jó ügyből rögtön kettő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában