Mintegy ötszázan követték a ceremóniát

2023.02.20. 07:00

Három év után újra báloztak is – feltűzték a szalagot az Oladi Technikum végzőseinek - galéria

Két osztályban összesen négy szakmacsoporthoz tartozó ötven végzős diáknak tűzték fel pénteken a szalagot a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikumában.

Tóth Kata

Forrás: VN/Bihari Dániel

A 2019/2020-as tanévben volt utoljára klasszikus szalagavatója az Oladi Technikumnak. Ez is indokolta, hogy sok vendéget köszönthettek: mintegy ötszázan követték a szalagtűzési ceremóniát, a műsorokat és báloztak az alkalomra szépen feldíszített tornateremben. Fodrászok, gyógypedagógiai asszisztensek, kozmetikusok és fitness-wellness instruktorok kerültek ki a technikumból. A szalagok az iskola falain belül készültek. Mielőtt a zakókra és blézerekre kerültek, Sipos László igazgató szólt az egybegyűltekhez.

– Itt van a szalagavató, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem. Ezt is írhatta volna a 200 éve született Petőfi Sándor Erdődön 1848 novemberében, hiszen a szalagavató hagyománya az 1830-as évekre nyúlik vissza, akkor már ismert ünnep volt. Valétálás volt a neve, ami a latin eredetű „valete” szóból ered. Ez annyit jelent: „Éljetek boldogul! A szalag az iskolához tartozás, az identitás jelképe, melyet az elválás szimbólumaként tűztek fel – idézte fel. 

A végzősöktől azt kérte, tekintsenek mindenre pozitívan és mondják utána hangosan: „képes vagyok rá, hiszek magamban, minden lehetséges, erős vagyok és kitartó, meg tudom csinálni”. A szülőknek pedig megköszönte, hogy hozzájuk íratták be annak idején gyermeküket, és további támogatásukat kérte.

A folytatásban Póhrné Horváth Andrea, Padosné Balassa Piroska és Gueth László osztályfőnökök tűzték fel a szalagokat. Az ünnepélyes kivonulás után következett a nyitótánc és az osztályok műsora. Színvonalas produkciókkal készültek az osztályok – videós összeállítást mutattak be az iskolában eltöltött éveikről, a dobogón együtt énekeltek osztályfőnökeikkel. Dj Benkő sokszínű palettán szórakoztatta a vendégeket, akik közül az utolsók este fél 11-ig mulattak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában