Újra együtt

2023.02.12. 12:26

Horvátok és németek mulattak a 17. szombathelyi sváb bálon - fotók

Óvári Gábor

Fotó: © Unger Tamás

A pilisvörösvári „Werischwarer Burschen” zenekar hagyományos dallamaival vette kezdetét szombat este a 17. szombathelyi sváb bál az ELTE SEK éttermében. A főleg Szombathelyről, Vaskeresztesről és Pornóapátiból érkezett közel 130 vendéget Friedl Tamás, Szombathely német önkormányzatának elnöke köszöntötte. Mint mondta, nagy öröm, hogy két év kihagyás után újra  összegyűlhettek ünnepelni a környékbeli németek. 

A táncos báli forgatagot kulturális program előzte meg. A megnyitó után a Vaskeresztesi Hagyományőrző Néptánccsoport táncosainak fellépését élvezhette a közönség, majd a szombathelyi Reguly Antal Általános Iskola német nemzetiségi diákjai mutatták be néptánctudásukat. A bálon hagyományos megjelentek a horvát nemzetiség képviselői is, erősítve a kölcsönösen erős kapcsolatot. A rendezvény csúcspontja, mint általában minden báli eseményen is a tombolahúzás volt.

A német nemzetiség az első szabad népszámlálás óta lélekszámban újra erősödött – mondta el kérdésünkre Friedl Tamás. A Reguly Antal Általános Iskola mellett német nemzetiségű gyerekek vannak Szombathelyen a Pipitér és a Napsugár Óvodában is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában