Generátort szereltek, játéktraktrot építettek

2023.02.22. 10:04

Legyél Te is Agrárgépész! – szépen helytálltak a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum diákjai

Gödöllőn rendezték meg a Legyél Te is Agrárgépész! Országos Bajnokság döntőjét február 17-én. Az ősz óta tartó megmérettetésen hat forduló során elért eredménye alapján jutott be a döntőbe a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata.

Tóth Katalin

Gyakorlati és elméleti, komoly és játékos fordulókban is megmérették magukat.

Fotó: VN/ KASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum

A vetélkedő alatt feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak: építettek például motor alkatrészekből emberi robotot, háromperces kisfilmet forgattak különböző témákban, mint: alternatív tápanyag utánpótlás, kombájn-átalakítás napraforgóról kukoricára, a szálastakarmány gépei, interjú egy gyakorló agrárgépésszel. A döntő előtti utolsó versenyszámban az AGROmashEXPO-n kellett gépcsoportot összeállítaniuk a kiállított erőgépek, munkagépek felhasználásával. Az utóbbi teljesítéséhez a kiállítókkal készítettek interjút és információt gyűjtöttek a precíziós gazdálkodás modern gépeiről.

A gödöllői döntőn az iskolát a 11.C osztály Vépész Technokraták csapata képviselte. Gyakorlati és elméleti, komoly és játékos fordulókban is megmérették magukat. Szereltek generátort, építettek komoly játéktraktort és megfelelő módon beállították a vetőgépet. Az elméleti fordulót egy kahoot-kvíz jelentette (online alkalmazás, amelynek segítségével egyebek mellett kvízeket lehet készíteni, megosztani) amit hibátlan teljesítménnyel megnyertek a fiúk.

A verseny során derekasan helytálltak, összesítésben az 5. helyen végeztek.  Teljesítményükre büszke az iskola, mert technikus tanulóként az ágazati alapoktatást követően a szakirányú szakmai oktatásban 11. évfolyamtól, fél éve vesznek részt. A csapattagok a 11.C-ből: Balázs Kornél Medárd, Csali Dávid, Soponyai Bálint és Varga László Dávid. Husz Annamária, Pesti Barna, Bencsics István voltak a segítő oktatóik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában