Gyakorlat

2023.02.23. 15:56

Pincetüzet szimuláltak, bent rekedt személyt mentettek Rumban - fotók

Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: Sütő László tű. őrnagy/Vas KMSZ

Mindez a sárvári hivatásos tűzoltók gyakorlatán történt meg, amelyet a Rum - Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben tartottak február 22-én - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A szituációs begyakorló gyakorlatok alkalmával az állomány olyan eseményekkel találhatja szembe magát, amelyek a valóságban is könnyen előfordulhatnak, így többek között gyakorolhatják a tájékozódást ezeken a helyeken, feltérképezhetik az esetleges mentési pontokat, valamint a gáz és elektromos áram elzárásának lehetőségeit. 

Forrás: Sütő László tű. őrnagy/Vas KMSZ

A gyakorlat feltételezése szerint a karbantartási munkálatok miatt keletkezik tűz a gyógypedagógiai intézmény picéjében. A tűz oltását egy ott dolgozó megkezdi, ám eszméletét veszti és a füsttel telített pincében reked. Az intézmény dolgozói a kiürítési tervnek megfelelően az épület kiürítését megkezdték. A harmadik szinten lévő tanteremből nem minden diák tudott kijutni, az ő mentésük csak magasból mentő tűzoltó gépjármű igénybevételével lehetséges. A gyakorlat helyszínére a sárvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az épület áramtalanítását követően elsőként az alagsorban és a harmadik emeleten rekedt személyek mentését hajtották végre. Az emberek kimentésével párhuzamosan a tűz oltását is elvégezték, majd átszellőztették a füsttel telítődött épületet. 

A gyakorlatot a végrehajtó állomány szakszerűen hajtotta végre, ezért a gyakorlat vezetője a látottakat megfeleltre értékelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában