Durva felvétel

2023.02.10. 16:00

Sokkoló: Szétmarcangolt macskatetemeket talált Szombathelyen olvasónk kutyasétáltatás közben

Több, szétmarcangolt macskára bukkant olvasónk kutyasétáltatás közben Szombathelyen, fotót is készített a helyszínen.

Tömböly Ágnes

Forrás: Olvasó

Legalább öt-hat macska tetemét fedezte fel olvasónk kutyasétáltatás közben csütörtökön Szombathelyen. A 112-es Hívásfogadó Központ mögötti területen járt, amikor egy ágas-bogas részen vérben úszó, szétmarcangolt állatmaradványokra lett figyelmes. Úgy tűnik, a cicák erőszakos cselekmény áldozatai lettek: azokat megnyúzhatták, kibelezhették. Olvasónk képet is készített, amit a sokkoló látvány miatt kitakarva teszünk közzé.

Pénteken – ottjártunkkor – már nem találtuk a tetemeket, azokat időközben elvitték. A területen azonban több, eldobott sörösdoboz és felhasznált tűzijáték is hevert szerteszét, ami arra utalt: a helyszínen korábban valakik szórakoztak. Azt, hogy az eseteknek köze van-e egymáshoz, nem tudjuk.

„Sem a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, sem a Szombathelyi Rendőrkapitányságra nem érkezett bejelentés, vagy feljelentés a megkeresés időpontjáig” – ezt már Seffer Lilla r. őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője írta megkeresésünkre, amiben olvasónk fotóját is mellékeltük. Megtudtuk azt is, a Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrei nem tapasztaltak ilyen jellegű cselekményt szolgálatteljesítés közben. Állatkínzás gyanúja miatt ugyanakkor 14 esetben indult büntetőeljárás 2022 eleje óta a Szombathelyi Rendőrkapitányságon – tudtuk meg a sajtószóvivő válaszából.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában