Program

2023.02.27. 18:30

Tradíció és kreativitás: idén megrendezik a Tulipán Fesztivált és a szüreti napokat Celldömölkön

A városi nagyrendezvények sorát és az azokat szervező Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár éves tervét is elfogadta legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Április 21-22-én rendezik a város virágos fesztiválját. A Tulipán Fesztivál mára Celldömölk meghatározó tavaszi nagyrendezvényévé nőtte ki magát, ráadásul idén dupla ünnep lesz ez a szervező Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár számára: addigra visszaköltözhetnek és kinyithatnak eredeti székhelyükön. Mint ismert, a megemelkedett energiaárak miatt a fűtési szezon idejére ideiglenes otthont kellett keresni az intézménynek. 

Az előterjesztésből kiderül: az Alsósági Tavaszi Napokat május 20-21-én, a Fúvószenekarok találkozóját a Ság hegyen május 28-án, a Dömölki Napokat június 10-11-én tartják. Az Ataru Taiku július 8-án lép fel a Ság hegyen, az Izsákfai Falunapot július 15-ére szervezik, a Ság hegyi Szüreti Napok szeptember 22-23-án lesznek.  

Az anyag szerint a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár az elmúlt 5 évtized tapasztalataira épít tovább úgy, hogy az intézmény egyszerre legyen szellemi műhely és közösségi kulturális, szolgáltató központ. A tradíciók megőrzése mellett fontosnak tartják a szakmai megújulást és a kreativitást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában