Partrendezés

2023.02.25. 12:00

Új elnök, új tervek - Horváth Roland, a Büki Horgász Egyesület élén

Horváth Roland, a Büki Horgász Egyesület közelmúltban kinevezett elnöke tele van tervekkel. Köztük azzal, hogy levezényelje a haltelepítést.

vaol.hu

- Az idei év egyik fontosa feladata lesz a haltelepítés – tudtuk meg Horváth Rolandtól. – A ponty mellett más fajok, mint például keszeg, kárász, valamint amur is kerül majd a tóba. Mindezek mellett süllőfészkeket is elhelyeztünk a mederben. A halállomány természetes bővülését várjuk ettől. A part rendbetételét is elkezdtük, a nádast levágtuk, a szemetet összeszedtük, a horgászhelyeket pedig kitisztítottuk. A lejárók rendbetétele van még hátra. Az elmúlt években a partot több helyen kimosta a víz, ide veszélyt jelző táblákat helyezünk ki. A terv az, hogy mihamarabb helyreállítsuk a megrongálódott szakaszokat. 

Horváth Roland végezetül megjegyezte, idén szeretnék visszahozni a korábbi évek hagyományos rendezvényét, a horgászbált. Az összejövetel időpontja április 15-én lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában