Duális képzés

2023.02.24. 12:32

Új képzési helyek, új szervezetben - Ágazati képzőközpont alakult

Óvári Gábor

Forrás: Szendi Péter

Vas megyei Szakképzési Centrum a turizmus-vendéglátás, valamint az elektrotechnikai és elektronikai területeket felölelő ágazati képzőközpontot hozott létre partnereivel, amely európai uniós támogatással valósult meg. Az alapító dokumentumot a szervezet székházában írták alá a szerződött partnerek. A szervezet létrehozásának célja a duális képzés minőségének és versenyképességének javítása. 

A leendő cukrászok, szakácsok és pincérek, valamint az elektrotechnikai képzésben résztvevő diákok a jövőben professzionálisabb gyakorlati helyeken sajátíthatják el a szakma fortélyait. Szentgyörgyvári Róbert, a Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a turizmus és a vendéglátás területén működő vállalkozások helyszíneket tudnak majd biztosítani a szakmai képzéseknek, de az intézményhez tartozó tankonyhában is történtek fejlesztések. A létrejött megállapodással átfogó képzésben részesülhetnek a diákok.

Kovács István, a Pannon Helyi Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy céljuk a gyakorlati szemlélet kialakítása a tanulókban, hogy a jövőben szakmailag felkészült, motivált szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában