Kijáró

2023.02.26. 09:54

Új közösségi platform jöhet létre

A Muraba Európai Területi Társulás pályázatot nyújtott be az Erasmus + felhívására.

Tóth Judit

Forrás: Fábián Dávid

- A Fiatalok és a közösségi média című projekt kiindulópontja a vidéki fiatalok média- és hírfogyasztása, illetve a közösségi médiában való személyes aktivitásuk. A célcsoportot jelentő 14-18 éves korosztálynál az figyelhető meg, hogy híreket szinte alig, vagy nagyon kis arányban olvasnak, ezzel párhuzamosan viszont aktívan vannak jelen a különböző közösségi oldalakon. A kommunikációs és média szakma irányába jellemzően nyitottak, ennek ellenére a valós iskolai közösségi aktivitásuk csekély. Ennek fejlesztését tűztük ki célul - tudtuk meg Papp Bálinttól, a Muraba Európai Területi Társulás igazgatójától. 

A megvalósítás során lesz egy tanulmányút, emellett hat műhelymunkára is kerül sor, ahol a fiatalok megismerkedhetnek az álhírek veszélyeivel, és elsajátíthatják az alapvető kommunikációs ismereteket. Cél a kritikai gondolkodás erősítése, ehhez előadások és vitadélutánok is hozzájárulnának.

A projekt eredményeként a résztvevő körülbelül húsz fiatal egy városi (Szentgotthárd) szintű online közösségi oldalt hoz létre és működtet közösségi információs, hírközlései és megosztási céllal. Ezzel egy teljesen új platform jön létre, amely korábban még nem működött helyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában